De 3 B’s naar Ethiopië

Op 20 februari vertrokken Björn, Bente en meneer Bors namens het BC naar Ethiopië. Dit jaar voeren we op school actie voor Edukans en zij gaan kijken op een school in Ethiopië aan de rand van de stad Jimma. Hier zullen ze zien hoe het onderwijs er aan toe gaat en wat Edukans doet met het geld dat we als Baudartius hebben opgehaald voor onderwijs in Ethiopië.

‘Met een groep van enthousiaste leerlingen en docenten uit het hele land mogen we op reis. In een aantal bijeenkomsten hebben we de andere deelnemers leren kennen en zijn we voorbereid op de reis. We worden gekoppeld aan buddies op de school, draaien lessen mee en gaan in gesprek over Life Skills (vaardigheden die helpen bij het leven, werk en relaties).

WakaWaka
Daarnaast is er dit jaar speciale aandacht voor het WakaWaka-project. Dankzij WakaWaka worden er lampjes op zonne-energie beschikbaar gesteld voor heel veel leerlingen in de wereld, zodat zij huiswerk kunnen maken en hun schoolcarrière beter kunnen doorlopen. Wij nemen de eerste lampjes mee en gaan in gesprek met de leerlingen en de community over het belang van huiswerk voor de leerlingen. De leerlingen doen elke dag verslag van wat we meemaken op de reis.

De school die we gaan bezoeken is de Seto Yido Primary School in Jimma. In totaal heeft deze school 2177 leerlingen (991 jongens en 1186 meisjes) en die krijgen les van 43 docenten. We zijn benieuwd hoe het onderwijs er in Ethiopië er aan toe gaat!’

Wil je volgen wat er op de reis gebeurt of eventueel een bijdrage doen aan dit fantastische project?

Kijk dan op: https://baudartius-college3.inactievooredukans.nl/ Je kunt hier ook je mailadres opgeven, dan krijg je automatisch bericht op het moment dat er een update vanuit Ethiopië binnenkomt.

Even voorstellen:

Björn: Hallo ik ben Björn, ik ben 15 jaar en zit op het Baudartius College. Ik reis met Edukans af naar Ethiopië, wat ik al heel uniek vind en wat me ook een enorme ervaring lijkt! Van 20 februari tot 1 maart zijn we daar, mijn taak daar is verslaggeven voor de camera en het verhaal proberen over te brengen naar jullie!!

Bente: Hoi! ik ben Bente Verhulst. Ik ben 15 jaar oud en ik ga op reis naar Ethiopië. Ik ben hier erg enthousiast over. Ik weet eigenlijk nog niet zo goed wat ik moet verwachten van de reis. Ik weet in ieder geval dat ik heel veel ga leren. Ik kijk er heel erg naar uit en ik geloof nu al dat het super wordt!