Gymnasiumavond 2020

In de eerste Isendoornstraat-editie trok deze traditionele klassieke avond op 18 februari een bomvol Studiehuis. Alle gymnasiasten van klas 2 tot en met klas 5 traden op; de onderbouwleerlingen in klassenverband met mime en theater, de bovenbouwleerlingen in zelf samengestelde groepjes.

Dit geheel werd volgens traditie beoordeeld door een jury van zesdeklassers. Na vijf jaar zelf optreden zijn zij ervaringsdeskundig en rechtvaardig in hun oordeel. Wij hebben ons kostelijk vermaakt met alle originele en komische vertalingen van de klassieke verhalen naar het hier en nu. Een greep uit de vondsten:

Danaë en haar baby Perseus in een Curver-opslagbak; Ikaros (I believe I can fly) die ten onder gaat aan een flirt met de zon: ‘Pas op, ik ben te heet voor je!’ ‘I know right?’; Pyramus en Thisbe gescheiden door een muur van twee rechtopstaande gangbankjes; Het Latijnlied op ukulele, een gymnasiale rap in toga, en meesterlijke stamp-danspasjes; Hera die een manke BabyBorn-Hephaistos van de Olympos af mietert; Het journaal op RTR1 of RTL Forum, inclusief live vermoorde keizers; Aigeus die zijn dood tegemoet een Achterhoeks ven in springt (en daarbij beoordeeld wordt met punten, als een schoonspringer); Zeus die het met Odin aan de stok heeft in hilarische computeranimatie; Stand-up comedy van de vertrekkende examenkandidaten… en nog veel meer moois.

De juryrapporten (senatus consultum) worden gepubliceerd op de prikborden.

Wij bedanken alle gymnasiasten voor hun energie en inzet!

De sectie Klassieke Talen