Oudercursus Tactus

(Tactus biedt deze cursus aan in Zutphen voor alle ouders van leerlingen op de Zutphense middelbare scholen)

Eind maart start Tactus Verslavingszorg met de cursus ‘Help mijn kind kan niet zonder’. Het is een cursus voor ouders en opvoeders met kinderen tussen de 12 en 23 jaar die problematisch alcohol drinken of te veel drugs gebruiken, overmatig gamen of gokken.

Machteloosheid
Wanneer uw kind een middelenprobleem heeft, voelt u zich vaak machteloos en heeft u het gevoel het gedrag van uw kind niet bij te kunnen sturen. Ouders proberen hun kind te laten minderen of stoppen op allerlei manieren. Dit kost veel energie, slapeloze nachten en lijkt nauwelijks iets op te leveren. Om u minder machteloos te voelen en de regie weer in handen te krijgen, biedt Tactus, team Jeugd en Jongvolwassenen, u hulp door tijdens de cursus handvatten aan te reiken.

Inhoud cursus
In vier avonden en een terugkomavond wordt met name ingegaan op de communicatie in het gezin en krijgt u praktische informatie om anders met uw kind om te gaan. Tijdens de cursus gaat u met de aangeboden lesstof aan de slag en met andere ouders in gesprek. Er nemen maximaal acht à tien ouders/verzorgers per groep deel. Een aantal doelen van de cursus is:

– de communicatie binnen het gezin verbeteren;
– grenzen leren stellen;
– inzicht krijgen in de redenen en consequenties van gedrag;
– ervaringen uitwisselen met andere ouders;
– terugkrijgen van de regie in het gezin.

De cursus vindt plaats in Zutphen en de eerste bijeenkomst is op 27 maart.
Hierbij de link naar meer informatie en het aanmeldformulier van de cursus: https://tactus.nl/teksten/item/bekijk/id/425